Namnmobil



Tänkte köpa fina namnmobiler till liggkorgarna i vagnen med grabbarnas namn.
I like!



Namnmobil från Kul Design


Magbild vecka 32


Magen vecka 32









<3<3


Vecka 32


Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 29 okt 2010
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.

Herregud, snart är dom här, villken dag som hellst känns det som bara för att jag känner mig fullgången men hoppas att dom stannar inne flera veckor till, så dom är redo.
Trött trött trött är ordet för hur jag känner mig.



Bilderna visar vecka 32.

118800


Skickade ett sms till 118800 och frågade: "Vad är Http://medtvillingar.blogg.se"
varav jag fick svaret:

Frida är lite av kvinnornas motsvarighet till scherlock holmes.
Ett sylvasst intellekt tillåter inte någonting att gå henne förbi.
Hon är dessutom noga med att inte tillåta andra människors dumhet få grepp om hennes vardag.
Hon är även gravid med tvillingar och kommer snart ha fullt upp hela dagarna.
Men det gör henne inget, tvärtom faktiskt, det är livet hon drömt om. Mvh 118800



Ja, vad ska man säga?

Blandade ångestfyllda känslor.

Ångesten kryper sig allt närmre, dagen närmar sig, dagen då min lille prins inte kommer att vara hemma om dagarna, dagarna han kommer att tillbringa på dagis. Dagarna han kommer att ha kul och springa och leka med barn i sin egen ålder, dagar då han inte vill gå hem från dagis. Hoppas jag. Jag unnar honom allt det roliga, men i mitt ego gör det ont. När jag ändå är hemma så är han några hus bort tillsammans med andra och inte med mig. Såklart att han kommer att ha roligare på dagis än hemma med mig som inte orkar röra mig och leka som man bör. Ursch. Ångest.

Det hade vart tusen gånger lättare att låta honom börja på dagis om jag hade börjat jobba, för då hade det inte funnits något annat alternativ, men nu kommer jag först gå här hemma om dagarna och vänta på tvillingarna och inte ha något speciellt att göra, visst det finns super mycket som ska fixas men i allafall..
Jaja max tre dagar i veckan och max 6 timmar per dag.

Mår illa av tanken, samtidigt är jag lite upprymd av känslan som Wiggo kommer att känna när han börjar dagis. Vet att det kommer gå galant, han kommer att älska att få leka hela dagarna.

Nej ursch. Torsdag kom inte.

<3 W

Lite rädd


Skriver i ett forum på familjeliv tillsammans med andra tvillinggravida, vi är ett gäng och det är faktiskt väldigt kul att läsa om hur dom upplever det och deras krämpor och tankar osv, skit bra stöttning faktiskt, det är ju faktisk inte som att bara vänta ett barn.
Iallafall så börjar barn att födas i forumet, de senaste dagarna har två mammor fött och en blir snittad imorgon, vet också att en mamma fick föda super tidigt typ v 20 nått..
Men när man läser att det börjar komma barn så blir jag så nervös, tex en mamma födde nu när hon var i vecka 32, shit! Det är ju jag på lördag!!!

Skit jobbigt att gå med ovissheten om när bebbarna ska komma, jag vet att barn kan födas tidigt i en vanlig graviditet också men riskerna är inte lika stora dessutom är tvillingar så pass mycket mindre än vad ett barn skulle vart. aja, detta äter upp mig, ska nog lägga mig i soffan och ligga där tills 29 oktober, så att grabbarna kommer ut safe, eller vad ska jag göra? Kan man förebygga förtidsbörd mer än vila? Eller kommer dom när dom kommer..

Aja, soffan nästa..



Magbild vecka 31







Vecka 31


Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 29 okt 2010
Du har 69 dagar kvar till beräknad förlossning.


Samtidigt som tiden flyger iväg känns det ändå som en evighet.



Mvc igen..

Idag var det mvc dags igen, allt såg fint ut. Pratade om mina sammandragningar och sköterskan tyckte att nästa gång så ska jag kontakta förlossningen för att få komma på kontroll i fall att, riskerna är så mycket större nu med förtidsbörd och allt..

Magen växer och blir stor, Sf mått 34 med ett + i kanten.
Hjärtljuden var fina och bra. Blodvärde 110 och det är ok, men det har sjunkit en del sedan inskrivningen för då var det 132.
Bokat in TUL och läkarbesök framöver.

O&O

Då kommer tvillingarna!

Nynke 19/9 Vecka 35
Lill  24/9  Vecka 35
Leo 27/9 Vecka 36,
Moffa 28/9 Vecka 36
Cia     29/9  Vecka 36
Sandra P 30/9 Vecka 36
Dennis 30/9 Vecka 36
Sarah 1/10 Vecka 36
Dennis 1/10 Vecka 36
Frida 2/10 Vecka 37
Momma 4/10 Vecka 37
Madelene  4/10 Vecka 37
Håkan 10/10 Vecka 38,
Mamma 10/10 Vecka 38
Farmor 10/10 Vecka 38
Matilda 10/10 Vecka 38
Stefan 10/10 Vecka 38
Grethe 11/10 Vecka 38
Linda 12/10 Vecka 38
Arne 12/10 Vecka 38
Birgitta 13/10 Vecka 38
Pappa 16/10 Vecka 39 (Tvilling ett)
Pappa 17/10 Vecka 39 (Tvilling två)
Gisela 19/10 Vecka 39
Min gissning 20/10 Vecka 39


Enligt sista mens 23/10
Enligt Ultraljud 29/10


Spännande..


Sammandragningar


Igår hade jag sammandragningar näsintill oavbrutet, minst var 20:de minut, inga som gjorde ont utan bara så att magen vart stenhård och obekväm. Idag är det bra så jag antar att kroppen kanske bara sa ifrån igår, typ ta det lungt. Men får jag så igen så ringer jag och kollar så att det inte är någon fara. Ska ju till mvc på torsdag så då kanske dom kan kolla läget.

När kommer tvillingarna?


Gissa dag, när kommer tvillingarna?
Beräknad förlossning är 29 oktober, vill sammanställa en lista med allas gissningar, kommentera!!!


Det finaste jag har.








Kan inte med ord utrycka hur mycket du betyder.
Mamma älskar dig.


Vecka 30


Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 29 okt 2010
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning


Förövrigt så är jag väl den tröttaste människan i världen då twinsen tömmer alla mina järndepåer och jag vägrar äta järn med tanke på vad dom gör med min mage.
Mår otoligt bra annars, det ända som är jobbigt är att man inte kan röra sig som man vill, eller att man sover som man ska om nätterna och andra små krämpor, men helldre att ha så än att ryggen knasar till sig. Sen kan vi ju fråga Håkan också, han tycker nog att det ska bli oktober snabbt som attan för jag är nog inte vidare trevlig att leva med, det har till och med jag insett, shit villket humör!

Längtar efter mina små <3<3


Klagan


Har ett helt kickers gäng i magen, i natt var det inte lätt att sova, dom höll låda jäklar anamma, kraffsade och sparkade, det är de mysigaste som finns men på natten vill jag ha ro till att sova. Dom ligger och klämmer på lungorna också så det känns som man sprungit ett maraton, alldeles anfådd och finner knappt luft. Men men nog om denna klagan.
Dom är bäst mina grabbar! ALLA mina grabbar! Längtar så otroligt tills dom tittar ut, tills man får snusa och gosa, klämma och känna. Wiggo ska bli storebror, herregud lilla pojken bara.

PUSS på mina pluttisar!

Drömmer och längtar.


I natt drömde jag om små pojkarna mina i magen, det var en sån mysig dröm. En var ljus hårig och en mörk, så fina och så verkligt. Längtar något så otroligt tills jag får träffa dom. Villken känsla. Kärlek.



Mamma längtar!


Bocka av


Vagn

Spjälsäng
+ tillbehör
Babyskydd
Lånat
Kläder
Vinterkläder, overall, mössa.
Blöjor/salvor smått och gott
Skötväska
Ammnnigskudde. Lånat
Filtar till vagn

Vecka 29


Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 1 full dag (v28+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 29 okt 2010
Du har 82 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.




Var på TUL ( tillväxtultraljud) i fredags vecka 28, allt var fint, kompis 1 låg med huvudet neråt och jag hoppas han förblir där så man kan undvika snitt, kompis 2 låg med fötterna före och det är helt okej efter som kompis 1 gör fri passage, men inget är säkert, förlossnings planen görs i vecka 36 tror jag.
Kompis två något större än kompis 1, men inget konstigt med det. Avvikelse 9.9 % och 5 % på kurvan för enlingsbarn som man jämnför med.



Kurva






Mvc besök


Igår var jag till bm och tog lite kontroller, allt var super.

Sf: 32
Bltr: Perfekt.
Hjärtljud kompis 1: 140
Hjärtljud kompis 2: 148

Bm trodde att kompis 1 låg med huvudet nerår och kompis 2 med huvudet uppåt, och det bådar ju gott, det finns inte så mycket plats att göra riktiga kullerbytter så hon sa att om dom ligger så nu så fortsätter dom nog med det.
Allt för att inte behöva snittas!!!

Fredag blir det tillväxt ultraljud och läkarbesök.
Spännande.

Magbild kommer, nån gång..

Vecka 28


Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 1 full dag (v27+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 29 okt 2010
Du har 89 dagar kvar till beräknad förlossning.











Tiden går otroligt fort, har så mycket kvar att göra och förbereda mig innan dom kommer, och jag blir så stressad av tanken att dom kan komma tidigare, villket jag verkligen inte hoppas på.
Mår i övrigt bra, börjar bli väldigt väldigt tungt, känner mig full gravid nu och undrar om jag kan bli mycket större. Folk på stan undrar om det är dags snart, och bli väldigt överraskade när jag svarar att det är i slutet på oktober dom ska komma.
Trött och sliten är vad jag är. Men så skönt att Håkan är hemma och tar hand om mig och Wiggo.

Onsdag: Mvc

Fredag: UL och Läkarbesök.

RSS 2.0