Snart så!

Imorgon bitti klockan 6 går planet till Spanien, där vi ska vara i en hel månad, ska bli skönt! Verkligen välbehövligt. Så, kl 3 så ska vi upp, inte många timmar kvar, just nu packas och städas det bortsett från min lilla blogg paus.

Men vi ses om en månad, då kommer jag vara rund och go! :)

VIVA ESPAÑA!!!!

Mvc


Idag har jag vart hos bm på mvc, första gången efter inskrivning.
Pratade mest och fick journal och moderskapsintyg osv.
Blev tillsagd att äta 100*2 mg niferex mot mitt dåliga järnvärde och dåliga depåer, och jordgubbar i Spanien.
Ska även vaccineras mot rubella när tvillingarna anlänt för jag hade knappt nått försvar mot det.
Diskuterade även sjukskrivning framöver och så eftetrsom jag redan har foglossning och att man ska vila mycket.

Efter mvc så gick jag och Sarah o Wiggo och fikade, Sarah passade Wiggo under tiden jag var på mvc och det var väl tur. Lite shopping vart det också! Nice!

neh! O&O

Gaah!


Nej det är inte lätt att plocka undan eller försöka städa när man har en liten W i hasorna, antingen drar han fram allt jag plcokat undan eller så tjurar han för att det är tråkigt, och då blir det inte mycket gjort för min del.
Wiggo ska ha ett litet minikalas idag så jag skulle göra en tårta, under tiden så satt han i sin stol och gallskrek, om jag inte kom med grädde mellan varven. Huvudvärk.¨

Men men, min lilla gullplutt ska få sin tårta för den vart både fin och säkerligen god, sen ska vi bara grilla korv nere på gården, så barnen får leka och springa.


words don´t come easy


Wiggo utvecklar sitt babbel till ordförråd.


Mamamamamama - Mamma
Papapapapapapa - Pappa
Däää - Där
Tittit - Titta
Ehj - Hej



Han är min skatt, så underbar!

Trött


Så otroligt trött, skulle behöva tändstickor för att hålla ögonen öppna snart tror jag, har jätte mycket att göra här hemma, framförallt städa, men jag orkar inte, ännu svårare när Wiggo inte tycker att det är kul när jag städar. Orättvist mot honom när jag är trött, han är ju så full av energi.
Nej nu ska jag leta rätt på honom om jag inte har helt fel så tror jag att jag hittar honom i nått av köksskåpen rotandes, sen ska vi leka med hans bondgård, städning och allt annat får vänta tills Håkan kommer hem.

Så gör vi.

Mothercookie!


Moderkakan i bakvägg hade jag denna gång, antagligen därför jag kännt små buffar så tidigt, för att det inte sitter någon moderkaka ivägen så bebisarna sparkar rätt ut i magen, genom livmodern såklart, men..
Med Wiggo låg den i framvägg och då kände jag sparkar från v 20 eller 21.
Hoppas det kommer lite mer riktiga kickar snart, längtar efter det, ska bli spännande att känna två små röra sig i magen samtidigt.

Just det, vi talar inte moderkaka, utan moderkakor!


Placentan.


Outar könen! :D

Nu har vi vart på RUL och fått titta på våra små hjärtan igen, alldeles underbart.
Dom hade det bra där inne, men gisses vad nervös jag var innan.
Man vet ju inte hur det är eller vad dom ska se, men allt var bra så vitt hon kunde se.
Jag sa till sköterskan att, du får INTE hitta flera en två nu då sa hon till svar, det har hänt både en och två gånger, och då vart jag riktigt nervös, haha. Thank god, det var två friska figurer och det räcker gott och väl.

KOMPIS ETT ligger och funderar



KOMPIS ETT:s snopp, alltså en liten grabb!




KOMPIS TVÅ, snuttar tumme.



KOMPIS TVÅ:s snopp, en grabb till :)



Vi väntar alltså tvåäggspojkar, och vi är så stolta och glada.


Nytt BF datum 29/10 på pappa Håkans födelsedag, vilken present va? :)



RUL


Så var det äntligen dax, kl 11 idag så ska vi på RUL, rutinultraljud.  Som man längtat! Ska bli så spännande att se dom små liven igen och veta lite mer om hur det ser ut där inne, hoppas också att dom ser könen och vill berätta för oss. Wiggo ska vara med farmor under tiden för barn får man inte ha med sig.
Åh, spännande! <3<3

Uppdaterar senare!


Vecka 19


Du är i vecka 19.
Du har gått 18 fulla veckor och 0 fulla dagar (v18+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 23 okt 2010
Du har 153 dagar kvar till beräknad förlossning




Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

 

 

Jag: Mår prima men känner dock av foglossning fortfarande, lär väl vara så tiden ut? Annars längtar jag till RUL som är på tisdag, ska bli så mysigt att få se dom igen :)


Presenter


Igår när vi kom hem från stan hade Wiggo paket som väntade vid brevinkastet.
Han hade fått paket från Linda o david och Angelica och familj.
Jätte fina presenter! :)








snart är våran lillfis 1 år! :)

I morse kom storken, men inte till mig.



I morse fick min vän Gisela en liten tös, en super söt sådan också!!
Är så glad för hennes skull och önskar att jag bodde mycket närmre!!
Åh, all lycka och kärlek som dom får uppleva nu, helt underbart.






Puss på er!




<3



LYCKA TILL MITT HJÄRTA! <3



Mardröm


Vaknade i natt av att jag grät i sömnen, hade riktigt panik.
Håkan vaknade och vart rädd, vart är Wiggo?
Eftersom Wiggo brukar komma in och sova mellan oss på nätterna trodde han att jag hade slängt ner honom på golvet och att det var därför jag grät. Jag lugnade honom med att han låg i sin säng. Jag grät och grät och Håkan höll om mig. Vilken hemsk dröm, det var så verkligt.

Undrar om det är hormonerna som spökar om natten?

Ursch!


Mammas gladskit!



Igår hade vi besök av min farmor och janne, bjöd på sockerkaka och torra nougat rutor ute i solskenet, promenerade och visade årsta.
Wiggo fick öppna sitt första 1-års paket, i förtid eftersom vi kommer att vara i Spanien under hans 1 -års dag.

Här är min lilla prins, som sitter med sitt paket och är så glad.



Finns ingen finare <3


Namnguiden


Har införskaffat oss namnguiden så att vi ska få lite inspiration till namn, svårare att bestämma namn till två än åt ett. Håkans förslag om ronny och ragge håller ju inte hela vägen, inte heller fernando och torres.
Blir lite lättare när vi tagit reda på vad det är för fillurer i magen.



Förslag på namn nån?


Drömmar


När jag väntade Wiggo hade jag en dröm om att jag fick tvillingflickor, drömmen kändes så stark så därför tog jag ett gravtest, villket var positivt.
Wiggo föddes i juni, så han är stjärntecknet tvilling.

Nu har jag drömt om en pojke, kanske var det Wiggo?

Kanske kommer det tvillingflickor i oktober! :)

Eller vad betyder drömmarna?

Vecka 18


Du är i vecka 18.
Du har gått 17 fulla veckor och 0 fulla dagar (v17+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 23 okt 2010
Du har 160 dagar kvar till beräknad förlossning


Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.


Jag: Har börjat känna av foglossning, väldigt milt ännu, känns mest som väldig träningsvärk när jag stiger upp ur soffa och säng och när jag  går fort. Hoppas det håller sig så här eller försvinner och inte blir värre i allafall. Annars prima, småfolket hör av sig med små små buffar, som jag kan känna när jag ligger ner och är avslappnad, men det är knappt.


Oh sunny day!


Äntligen är sommaren här, solen gassar och har idag skänkt mig massa d-vitaminer.
Har haft en mysig dag med Wiggo i liljeholmen med lunch och shopping sedan en tur i solen.
Hittade ett par jeans shorts och ett linne till Wiggo, det blir han så fin i.


Tvillingarna har hört av sig idag med, men bara små små rörelser, som knappt känns. Men det är värt mycket för det är så underbart.

/F


Dumma sötunge!


Kvart i fem, ja ni ser rätt kvart i fem, då väljer Wiggo att vakna och vägra somna om.
Efter att försökt få honom att somna om utan vidare resultat är det bara att dra sig upp ur sängen, lika bra då tvillingarna tömt hela mitt näringsintag och jag känner total hunger, bara att äta.


 


Man offrar goda sovmornar när man har barn, det kan jag stryka under.



Att jag har mage


Det syns nu, lite så där, eller jag känner mig tjock.
Tur att jag kan skylla på att det bor två små liv där inne!
Syns både stående och liggande nu, snabbare nu än med lille W.

Inga magbilder än, kommer framöver när jag är stolt nog.

Nu sprattlar dom där inne, det är dom där fiskstjärtarna som man hör talas om, jag kände aldrig av dom när jag väntade Wiggo, han gav mig en rejäl spark direkt.


/ F

Walker




Idag har Wiggo fått vart ute och gått med gåvagnen i solskenet.
Det tar sig, han vågar lite mer nu.




Småfolket

Här är en bild från det tidiga ultraljudet, våra två små hjärtan!
Alltså någon gång i vecka 13.




Håkan säger att det är ailiens med kycklingkroppar..


Vecka 17

Igår kände jag för första gången 3 rörelser i från magen, inte så hårda utan bara små lösa rörelser. Låt oss bara inte tro att det är tre små bebisar för tre rörelser.
Det var så mysigt, så nu väntar jag på nästa hälsning.


Du är i vecka 17.
Du har gått 16 fulla veckor och 0 fulla dagar (v16+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 23 okt 2010
Du har 167 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre

Jag: Mår prima, väntar på mer rörelser och sparkar och framför allt efter RUL.


Ett småfolks åk tack

Idag begav vi oss till kungenskurva för att kolla vad babyland hade för utbud av vagnar till oss, det fanns knappt två tänkbara. Det blir en svår nöt att knäcka det här med en bra barnvagns lösning för två minisar och en större minis. Småfolket mitt måste ju ha en schysst och bra kärra.


Kanske nått sånt här


Gyn akuten


Fick åka in igår pga att jag misstänkte en infektion, villket var helt rätt.
När jag ändå var där gjorde dom ett UL för att kolla så det såg br ut, så då fick jag se mina små hjärtan. Känndes väldigt lugnande och skönt.

Nej, nu måste jag ta hand om världens pussigaste son!

/ F


Innan det sparkar och rör sig.


Ursch, det är riktigt plågsamt och jobbigt att vara gravid innan det börjar röra sig inne i magen, man vet ju inte hur det står till. Längtar så tills rutinultraljudet så jag får se mina hjärtan igen, och förhoppningsvis veta lite mer om dom. Jag längtar tills första sparkarna, undrar hur det känns att känna fyra små armar och ben sprattla i magen? :)

Jag längtar så!!


Viktigt datum: 25/5 RUL

Vecka 16


Igår så gick vi in i vecka 16, nu går det undan fast ändå så segt.
Känner efter hela dagarna om jag skulle råka på att känna nått sprattel inifrån, men dom ligger så inbäddat så, så jag får vänta, när vi väntade Wiggo så kom första rörelsen som en blixt från klar himel, värsta sparken, i vecka 21 tror jag att det var.


Du är i vecka 16.
Du har gått 15 fulla veckor och 1 full dag (v15+1).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 23 okt 2010
Du har 173 dagar kvar till beräknad förlossning


Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.


Jag: Mår bra, illamåendet verkar ha lagt sig, men tröttheten slår på titt som tätt, måste även rusa upp 1-2 ggr / natt för att tömm blåsan. Hunger och mättnads känslorna är helt sjuka!



RSS 2.0